Inför en överarmsplastik

Konsultation
På konsultationen träffar du en kirurg och pratar om dina önskemål och förväntningar, samt vilken metod som är den bästa för just dig. Du får ställa frågor och ni går igenom din hälsa för att säkerställa att ingreppet är lämpligt och säkert. 

Operationen

Ingreppet utförs under narkos, vilket innebär att du sover under tiden. Man utför ingreppet i två delar, och börjar med att injicera en saltlösning i fettvävnaden för att sedan suga ut fettet genom tunna sprutor. Därefter tar man bort överflödig hud och stramar åt. Operationen tar ca 2 timmar och du sover oftast över en natt efteråt. 
Billboard Ad (32).jpg

Efter operationen

Ett förband skall användas på armarna i cirka 5 veckor efter operationen. Det kan hända att händerna svullnar i några dagar efter operationen och då kan man hålla händerna högt och ibland också tillfälligt lätta på förbanden.

Efter två veckor brukar tar man bort stygnen. De första 6 månaderna är ärren rodnade, men de bleknar successivt. 

De flesta anser att smärtan efter operationen är måttlig, även om det varierar. Du kan ta smärtstillande som t ex Alvedon, Citodon eller Celebra. Läkemedel som innehåller acetylsalisylsyra kan öka risken för blödningar och du bör därför undvika dem både två veckor före och efter operationen.

Du kan återgå till arbetet efter 1-3 veckor beroende på hur mycket du använder dina armar i ditt arbete, och du kan börja träna efter 5 veckor. 
Billboard Ad (33).jpg

När är en överarmsplastik lämplig?

Viktigt att tänka på är att varken armplastik eller fettsugning är metoder för att gå ner i vikt och ersätter inte heller träning och en hälsosam kost. När du har gått ner kraftigt i vikt behöver du hålla vikten stabil i minst tt halvår innan en operation kan vara aktuell. Efter en graviditet bör man vänta minst ett år så att vävnad kan återhämta sig innan eventuell kirurgi.

Priser och kostnader

Det kostar nu från 35 000kr att genomföra en överarmsplastik.
Så passa på att boka konsultation och operation redan nu!
WEB 2048_DSC_2104_scaled_LIGHTBOX.jpg

Överarmsplastik före och efter


 

Uppdatering pågår. Här kommer vi att visa före och efterbilder för bukplastik. Tillsvidare ser ni vår plastikkirurg Dan och kan läsa mer om honom.

Dan Razavi
Medicinsk ansvarig läkare, plastikkirurgi
Överläkare, specialist i kirurgi och plastikkirurgi 

En mycket driven och klok kirurg utbildad på Karolinska Institutet, legitimation sedan 2003. Har gedigen kirurgisk erfarenhet och betraktas av många som en av Sveriges skickligaste plastikkirurger. På vår klinik ansvarar han för de plastikkirurgiska operationerna.

Kontakta oss

Kontakta oss redan idag för att säkra en gratis onlinekonsultation för att påbörja din resa till ett nytt utseende.

Kontakta oss