Vissa fettansamlingar kan vara omöjliga att få bort endast genom kost och motion och därför är fettsugning ett komplement till detta. Det går att fettsuga flera områden samtidigt, då det är den totala mängden fett som tas bort som är begränsande.


Fettsugning, eller Liposkulptur som det även kallas, är bland de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen som görs idag. Det är ingen ersättning för bantning, däremot kan det hjälpa till när kost och motion inte räcker.
Billboard Ad (43).jpg

Operation

Operationen utförs under narkos om det är ett större område, vilket innebär att du kommer att sova under tiden, och den tar ca 1-3 timmar beroende på vart de områden som ska fettsugas sitter. Är det endast ett mindre område kan den göras med endast lokalbedövning. Traditionellt går den till så att en saltlösning sprutas in under huden och därefter sugs fettet ut genom smala kanyler.

Billboard Ad (42).jpg

Innan operationen

Du skall vara helt frisk och gärna ordentligt utvilad innan. Det är även viktigt att rengöra området som ska fettsugas noggrannt. 
vitbakgrund.jpg

Komplikationer vid fettsugning, läkning, ärr och svullnad

Efter operationen
Det är  viktigt att du inte blir sängliggande efter att du har kommit hem, utan att du rör på dig utan att anstränga dig och bli svettig.
Den smärta som uppstår efter en fettsugning påminner om en kraftig träningsvärk, och i regel gäller att ju större område som fettsugits ju mer smärta. Använd gärna värktabletter såsom Alvedon men avstå från värktabletter innehållande acetylsalicylsyra då de kan öka risken för blödningar.

Efter fettsugningen kommer det att finnas blåmärken och en svullnad. De kommer att avta inom några veckor och då ser man mer och mer den nya formen. 

För att i bästa möjliga mån lindra svullnaden kommer att få ett förband på det fettsugna området. Det kan vara ett hakförband, en linda, en gördel eller en byxa, och de ska bäras dygnet runt i två veckor, varav hakförbandet i en vecka dygnet runt. 

Komplikationer
Den vanligaste komplikationen vid fettsugning är att området inte blir helt jämnt efter ingreppet. Som vid all kirurgi finns även en risk för blödningar och en liten risk för blodpropp.   

Fettsugning priser och kostnader

Det kostar nu från 23 500kr att genomföra en fettsugning.
Så passa på att boka konsultation och operation redan nu!
WEB 2048_DSC_2104_scaled_LIGHTBOX.jpg

Fettsugning före och efter 

Uppdatering pågår. Här kommer vi att visa före och efterbilder för bukplastik. Tillsvidare ser ni vår plastikkirurg Dan och kan läsa mer om honom.

Dan Razavi
Medicinsk ansvarig läkare, plastikkirurgi
Överläkare, specialist i kirurgi och plastikkirurgi 

En mycket driven och klok kirurg utbildad på Karolinska Institutet, legitimation sedan 2003. Har gedigen kirurgisk erfarenhet och betraktas av många som en av Sveriges skickligaste plastikkirurger. På vår klinik ansvarar han för de plastikkirurgiska operationerna.

Kontakta oss

Kontakta oss redan idag för att säkra en gratis onlinekonsultation för att påbörja din resa till ett nytt utseende.

Kontakta oss