vitbakgrund.jpg

Bukplastik görs för att avlägsna ett hudöverskott och att strama upp bukmuskulaturen efter exempelvis en kraftig viktnedgång eller graviditet. 

Varför bukplastik?
Efter en kraftig viktnedgång eller graviditet bildas ofta ett hudöverskott som inte går att träna bort, då huden har svårt att dra ihop sig. Detta i kombination med en försvagad bukmuskulatur kan leda till sämre hållning, svårighet vid val av kläder, irritation under hudveck och en buktande mage.  

Liten och stor bukplastik

Man gör skillnad på liten och stor bukplastik. Skillnaden ligger i om man endast är i behov av att strama till under naveln, vilket kallas för en liten bukplastik, eller om man har ett större överskott även ovanför naveln och då gör man en stor bukplastik där naveln flyttas. 
Billboard Ad (36).jpg

Operationen

Bukplastik utförs under narkos, vilket innebär att du sover under tiden, och operationen tar ca 2-3 timmar. Snittet läggs från höft till höft under troskanten. Beroende på hur mycket överskottshud som ska tas bort och om det är en stor eller liten bukplastik som ska genomföras, blir ärret olika långt.

Ibland kombineras bukplastiken med fettsugning av tex kärlekshandtag och ländrygg.

Inför operationen

Det är viktigt att du är helt frisk innan din operation. Då övervikt och rökning kan försämra läkningen är det även mycket viktigt att du når din målvikt och avstår från att röka i två veckor för och efter operationen. 
Omständigheter som utgör skäl eller hinder för bukplastik, d v s en kontraindikation, kan vara diabetes, ökad risk för blodpropp, tidigare öppen bukkirurgi med tvärsnittsärr och en planerad graviditet. 

Efter operationen

Efter operationen är det viktigt att du inte blir helt sängliggande, utan att du rör på dig utan att anstränga dig eller bli svettig. Under första dygnet är det viktigt att du har ett framåtlutat läge vid uppegående och sängläge för att avlasta buken och inte sträcka operationsärret.

För att undvika blodansamling sätts två dränage in under operationen, och dessa avlägsnas oftast innan du åker hem. Ibland kan det vara  nödvändigt att behålla dränagen ytterligare en tid och då avlägsnas dessa antingen på din vårdcentral eller på kliniken.

Ärr och eventuella komplikationer
Det finns alltid en risk för blödningar och infektioner efter en operation. Vid en större operation finns det även en liten risk för blodpropp det kan därför hända att du får blodförtunnande efter för att minska den risken. 

Vid en stor bukplastik blir ärret som ligger i bikinilinjen längre, samt att det tillkommer ett ärr vid naveln då den flyttats. Hur ärren läker är individuellt och till en början är de röda, men de brukar blekna under det första året.  Rekommendationen är att inte sola ärren under första året. 

Bukplastik priser och kostnader

Det kostar nu från 49 000kr att genomföra en bukplastik.
Så passa på att boka konsultation och operation redan nu!

  
WEB 2048_DSC_2104_scaled_LIGHTBOX.jpg

Bukplastik före och efter

Uppdatering pågår. Här kommer vi att visa före och efterbilder för bukplastik. Tillsvidare ser ni vår plastikkirurg Dan och kan läsa mer om honom.

Dan Razavi
Medicinsk ansvarig läkare, plastikkirurgi
Överläkare, specialist i kirurgi och plastikkirurgi 

En mycket driven och klok kirurg utbildad på Karolinska Institutet, legitimation sedan 2003. Har gedigen kirurgisk erfarenhet och betraktas av många som en av Sveriges skickligaste plastikkirurger. På vår klinik ansvarar han för de plastikkirurgiska operationerna.

Kontakta oss

Kontakta oss redan idag för att säkra en gratis onlinekonsultation för att påbörja din resa till ett nytt utseende.

Kontakta oss