Att uppleva brösten som för små kan vara vara känslomässigt frustrerande och  kännas hämmande på olika sätt. Det kan kännas som att kläderna passar dåligt eller att kroppen inte är proportionerlig. Det är även vanligt för kvinnor att uppleva att brösten förlorar sin tidigare form efter amning.
En bröstförstoring utförs för att förstora och förbättra bröstens form. 

Olika typer av implantat

Det finns olika typer av implantat: koksaltimplantat och silkonimplantat med ickeflytande silikon (vilket även kallas för geléhallon). Formerna varierar från droppformade, även kallat anatomiska, till runda implantat.

Billboard Ad (38).jpg

Operationen

Operationen genomförs under narkos, vilket innebär att du kommer att sova under tiden och det vanligaste är att man kan åka hem redan samma dag.

Snittet läggs oftast i vecken under brösten och är ca 4-6 cm långa. Längden beror på typen av implantat och formen på implantatet.

Operationen tar ca en timme. Utifall att man kompletterar bröstförstoringen med ett bröstlyft, kan operationen ta ca 2 -2.5 timmar.

Inför operationen

Konsultation

Du får träffa en kirurg och gå igenom dina önskemål och förutsättningar. Ni bestämmer tillsammans detaljer kring ingreppet så som t ex storlek, vilken typ av implantat du vill ha osv. 

Du kommer också att få mer information om hur operationen går till, komplikationsrisker, vården du får efteråt samt vilket resultat du kan förvänta dig, då det är viktigt att dina förväntningar är realistiska. 
 

Efter operationen

Den kraftigaste smärtan upplever du de första dagarna efter operationen och den är starkast när du reser dig ur sängen eller vid armrörelser. Smärtan försvinner för de flesta efter ca en vecka. Du kommer få värktabletter utskrivna som tex Alvedon eller Citodon, du bör dock inte använda värktabletter med acetylsalicylsyra då de kan öka risken för blödningar.

Det är viktigt att du inte blir sängliggande när du kommer hem, var gärna uppe och rör på dig utan att anstränga dig. Du får gå korta promenader efter ett par dagar och träna efter 5 veckor - dock bör du avstå ifrån att träna bröstmusklerna . 

Beroende på vilken typ av arbete du har kan du börja arbeta igen efter 1-3 veckor. 

Bröstförstoring priser och kostnader

Det kostar nu från 31 000 kr att genomföra en bröstförstoring.
Så passa på att boka konsultation och operation redan nu!
WEB 2048_DSC_2104_scaled_LIGHTBOX.jpg

Bröstförstoring före och efter


 

Uppdatering pågår. Här kommer vi att visa före och efterbilder för bukplastik. Tillsvidare ser ni vår plastikkirurg Dan och kan läsa mer om honom.

Dan Razavi
Medicinsk ansvarig läkare, plastikkirurgi
Överläkare, specialist i kirurgi och plastikkirurgi 

En mycket driven och klok kirurg utbildad på Karolinska Institutet, legitimation sedan 2003. Har gedigen kirurgisk erfarenhet och betraktas av många som en av Sveriges skickligaste plastikkirurger. På vår klinik ansvarar han för de plastikkirurgiska operationerna.

Kontakta oss

Kontakta oss redan idag för att säkra en gratis onlinekonsultation för att påbörja din resa till ett nytt utseende.

Kontakta oss