Billboard Ad (21).jpg

Inför en bröstförminskning

Konsultation
Inför din operation får du träffa en kirurg och gå igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en bröstförminskning går till och går igenom vad du bör tänka på. Du får även hjälp med att välja rätt storlek för dig. 

Förutsättningar för en lyckad operation
Du ska vara helt frisk  vid operationstillfället. Om du har gått ner i vikt inför operationen skall vikten ligga på en stabil nivå. Rökning reducerar blodcirkulationen i huden och kan försvåra sårläkningen, dessutom ökar risken för infektion. Därför är det viktigt att sluta röka två veckor innan operationen. 

 

Operationen

Operationen utförs under narkos, vilket innebär att du kommer att sova under tiden och den tar ca 2 timmar. Under den här tiden tar man bort fett, körtelvävnad och överflödig hud, samt omplacerar bröstvårtan. 

Efter en bröstförminskning

Det är vanligt att stanna en natt efter ingreppet, även om det inte alltid behövs. Efter operationen får du hjälp att få på dig en sport-bh som du ska bära dygnet runt de första 2 veckorna, och inför din hemgång får du ytterligare information om hur du optimerar din läkningsprocess. Du kommer att få ta någon typ av smärtstillande, men det är viktigt att du inte tar smärtstillande som innehåller acetylsalicylsyra (Magnecyl, Treo, Bamyl) eller ibuprofen (Ipren, Ibumetin, Brufen) då de kan öka risken för blödningar.

När du kommer hem är det viktigt att du inte blir helt sängliggande, utan att du rör på dig. Du ska dock inte bli svettig eller ansträngd. Du kan börja gå kortare promenader efter ett par dagar. 

Du ska helst undvika att bära tungt de 2-3 första veckorna, och det bästa är även att undivka rökning 2 veckor efter operationen för att inte störa läkningsprocessen. Efter 1-3 veckor kan du vanligt återgå till ditt arbete, beroende på hur tungt det är. 

Bröstförminskning regionen/landstinget

I vissa fall kan regionen betala din bröstförminskning, då både de fysiska som psykiska besvären kan bli påfrestande. Kontakta din region/landsting för att se över möjligheten att bli remitterad till oss och på så sätt få din operation finansierad.

Bröstförminskning/bröstlyft priser och kostnader

Det kostar nu från 38 500kr att genomföra en bröstförminskning/ett bröstlyft.
Så passa på att boka konsultation och operation redan nu!
WEB 2048_DSC_2104_scaled_LIGHTBOX.jpg

Bröstförminskning/bröstlyft före och efter
 

Uppdatering pågår. Här kommer vi att visa före och efterbilder för bukplastik. Tillsvidare ser ni vår plastikkirurg Dan och kan läsa mer om honom.

Dan Razavi
Medicinsk ansvarig läkare, plastikkirurgi
Överläkare, specialist i kirurgi och plastikkirurgi 

En mycket driven och klok kirurg utbildad på Karolinska Institutet, legitimation sedan 2003. Har gedigen kirurgisk erfarenhet och betraktas av många som en av Sveriges skickligaste plastikkirurger. På vår klinik ansvarar han för de plastikkirurgiska operationerna.Uppdatering pågår, här kommer vi visa före och efterbilder för bröstförminskning/bröstlyft .Tillsvidare ser ni vår plastikkirurg Dan och kan läsa mer om honom.

Kontakta oss

Kontakta oss redan idag för att säkra en gratis onlinekonsultation för att påbörja din resa till ett nytt utseende. 

Kontakta oss